Jezero bosanskih kraljeva

Dobrodošli na Plivsko jezero!

Plivsko jezero je jedno od najljepših bosanskohercegovačkih jezera. Kristalno čista voda smaragdno zelene boje ostavlja bez daha.

Veliko i Malo Plivsko jezero, smješteni u dolini Plive, dragulj su srednje Bosne. Plivska jezera oduvijek privlače turiste, sportiste i zaljubljenike u prirodu. Veliko Plivsko jezero je dugo 3300 i široko oko 400 metara, te je 1963. godine bilo domaćin sedmom Evropskom i vanrednom Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Radi specifičnosti gustoće vode i iznimno mirne naravi, jezero je idealno za sportske entuzijaste u veslačkim disciplinama. Naravno, ne zaboravite na povijesne mlinčiće (vodenice) izgrađene 1562. godine koji u cijelosti upotpunjuju ljepotu Plivskog jezera. Veliko Plivsko Jezero jedno je od dva staništa iznimno rijetke jezerske pastrmke Zlatovčice, a izuzetno je bogato i drugim životinjskim svijetom.

Bilo da volite adrenalin, pecanje ili mir, na Plivskim jezerima ćete pronaći svoj užitak.

Sobe & apartmani

Potpuno renovirane, moderne sobe i apartmani su ogledalo prirode koja ih okružuje. Bilo da dolazite na odmor ili poslovno, posebno dizajnirane sobe pružaju sve što je potrebno za odmor i relaksaciju.

Pobrinuli smo se da spavate na najudobnijim antialergijskim madracima i posteljinama te da uživate u toplom tušu i uz veliki izbor TV kanala.

Hotel raspolaže sa 34 sobe: dvokrevetne, trokrevetne, porodične i superior sobe. Naše osoblje će se pobrinuti da vam smještaj bude još komforniji. U svim sobama se nalazi wc i tuš kabina, ormar, sef i radni stol, minibar, fen i peškiri.

 

Rezerviraj online

Zabava i aktivnosti

Duge šetnje oko jezera ili zabavne vožnje električnim čamcima i pedalinama, zabavni park za djecu i mnoštvo drugih aktivnosti, učinit će vaš boravak na Plivskom jezeru nezaboravnim.

Rent a Boat
Hotel Plivsko Jezero posjeduje svoju flotu plovila. Električne pedaline za četiri osobe ili električni čamci za 6 ili 12 osoba su idealni da istražite smaragdno jezero, a nerijetki su susreti sa labudovima, patkama i ostalim bogatim životinjskim svijetom.
Rent a Bike
Vožnja tandem biciklima je neizbježan vid zabave za porodicu i jedinstven način da uživate u prekrasnim pejzažima koji vas dočekuju iza svake krivine.
Kids Park
Za naše najmlađe posjetioce, Hotel Plivsko Jezero pruža zabavu i vrtoglavu igru u Zorb loptama i adrenalinsko uzbuđenje na jedinstvenim bungee trampolinama.

Otkrijte Plivsko jezero i Jajce

Plivska jezera, Veliko i Malo Plivsko jezero su najveća prirodna jezera u Bosni i Hercegovini. U neposrednoj blizini od Plivskog Jezera, nalazi se grad Jajce. Kratka vožnja od 5 kilometara dovodi vas u grad muzej, koji je od davnina bio središte i prijestolnica bosanskih kraljeva.

Kraljevski grad Jajce
Grad Jajce je bio prijestolnica posljednjih bosanskih kraljeva među kojima i Stjepana Tomaševića (1461-1463).
Plivski vodopadi
Plivski vodopadi visoki su 20 metara i jedini su u svijetu koji se nalaze u centru grada.
Mlinčići
Povijesni mlinčići ili vodenice, sagrađeni 1562. godine, nalaze se između Malog i Velikog Plivskog jezera.
Plivska jezera
Nevjerovatno je koliko mnogo mogućnosti za rekreaciju pružaju Malo i Veliko Plivsko jezero.
Hram Boga Mitre
Hram boga Mitre je starovjekovni hram u Jajcu. Starorimska je mitraistička građevina. Leži ispod starog grada na lijevoj obali Plive.
Katkombe
Katakombe se nalaze unutar gradskih zidina, spomenik je podzemna crkva isklesana u živoj stijeni.